Gårdudvalget

Gårdudvalget består af en gruppe frivillige beboere, som står for pasning, udskiftning og beplantning af: staudebedet på plænen ved legepladsen, tønderne på den store plæne, de to plante rumdelere ved borde-bænke sættene, de to bærbede samt Den Urbane Have (DUH).

Gårdudvalget samarbejder med viceværten.

Udvalget får tildelt et årligt budget, og står til regnskab for dispositionen af dette beløb. Udvalget vælger selv en regnskabsansvarlig. Gårdudvalget, Den urbane have, TønderhusUdvalget har ikke en formand, og bliver helst alle enige, eller beslutter ved flertalsafgørelse.

Gårdudvalget indkalder til ca. 2 årlige arbejdsdage, en i foråret/tidlig sommer hvor der klargøres og en i efteråret hvor der gøres vinterklar og lukkes ned. Arbejdsdagene er for alle beboere, og er udover en praktisk dag, også en rigtig hyggelig dag hvor du lærer nogle af dine naboer at kende, så kom endelig og giv et nap med.

Udvalget er desuden afhængige af vikarer der hjælper til med vanding, især i feriesæsonen og i meget varme perioder hvor DUH, krukker og tønder skal vandes op til to gange dagligt. Er man interesseret i at komme på vande-vikar listen, tag da kontakt til udvalget.

Udvalget har formelt eksisteret i lidt mere end 2 år, og arbejder med flg. visioner:

”Gården skal være et grønt sted for alle foreningens beboere. Vi arbejder løbende med idéer til at skabe mere private rum, og samtidig steder hvor man kan indtage sine måltider sammen med andre.

Der skal være et spil af farver blandt blomster og planter. Når en busk, et træ eller en plante går ud, tilstræber vi at den udskiftes med noget spiseligt, men også med noget der blomstrer smukt.

Vi bruger et absolut minimum af miljøskadelige stoffer, og tilstræber at især DUH er økologisk og i hvert fald ikke sprøjtes med giftige midler. Vi bruger regnvand til at vande med når det er muligt. Vi høster frø af egne planter, bytter os til frø og får en del frø af andre haveejere, dels for at sikre diversiteten af planter og grøntsager, men også for at holde udgifterne nede.

Senest er vi gået i gang med at gården også skal tage sig flot ud i vinter-halvåret, og har bla sat en masse forårsløg i bede, tønder mv.

DUH er for alle gårdene beboere. Alle må høste, plukke og spise af grøntsager, bladgrønt og urter med respekt for planterne og ens naboer.”

Gårdudvalget har indkøbt hynder, puder og parasoller – hynder og puder finder du i de to hyndebokse, parasoller i kælderrum v. opgang 235E. Her finder du også lanterner og andet til fælles brug. Husk at ryd op efter dig, og lås tingene ind efter brug!

 Gårdudvalget består pt af:

Nada, der især bruger sine kræfter i DUH og elsker tanken om at supplere med grøntsager af egen avl i sommersæsonen. ByBonde har hun selv døbt sig, og er helt og aldeles selvlært. Nada sætter en ære i at gården fremstår fint, og betragter DUH som sin dele-kolonihave.

Eva, der trofast nurser om de mange blomster og buske, og som elsker at arrangere sine mange krukker med lidt nye farvespil år for år. Eva ved en hulens masse om planter og blomster og sætter en ære i at gården tager sig flot ud. Eva har været med helt tilbage til etableringen af gårdens nuværende udseende.

Thomas, der især er vild med DUH. Thomas er i kokke-lære og elsker at dyrke grøntsager. Thomas er ikke spor bange for at tage fat, og kan også jonglere med sav, hammer og pensel. En mand fuld af gode idéer, og hvor der ikke er langt fra tanke til handling.

Gårdudvalget skal bruge et par nye medlemmer i det nye år – så er du enten ferm til det med at få noget til at gro, eller har du blot lyst, tid og overskud, så skal du være hjertelig velkommen til at stille op til valg til Generalforsamlingen i maj!

 

Gårdudvalget kontaktes via mail.